בית המשפט העליון דחה היום (ה') את עתירת בני משפחת סלומון, אשר עתרו בדרישה כי בית המחבל אשר רצח את משפחתם יהרס הרס מלא. משמעות ההחלטה כי המשפחה תוכל לשוב ולבנות את ביתה בקומה השניה של הבית.
את העתירה הגישו עורכי הדין חיים בלייכר ומנשה יאדו מהארגון, עו"ד חיים בלייכר הגיב לפסק הדין "הפסיקה מתעלמת לגמרי מהמציאות ובורחת מאחריות לביטחון אזרחי ישראל. השופטים כותבים בפסק הדין שאם היה מוכח להם כי הריסה מלאה של הבית היתה מסייעת להרתעה יתכן והיה מקום להענות לעתירה, אבל אין בידם לבחון הערכה זו. כל אזרח מבין, את ההבדל בין משפחה של מחבל שבונה ארמון בביתם הישן לבין משפחת מחבל שביתם יהרס ולא יוכלו לשוב למקומם. אין ספק שבבניית הבית מחדש ע"י משפחת המחבל יהיה סמל לכך שהטרור משתלם. חבל שהשופטים עוצמים את עיניהם".
מנכ"ל הארגון שמואל (זנגי) מידד תקף בחריפות את ההחלטה "משפחת סלומון נדקרה היום בפעם השניה. בפעם הראשונה ע"י המחבל הנתעב בליל שבת. ובפעם השניה היום בהחלטת בג"צ שנתן רוח גבית לרוצח ולמשפחתו, שעזרה לבנה וגיבתה אותו ואף הורשעה בסיוע לו. ריבונו של עולם, למה?".
עו"ד מנשה יאדו הוסיף כי "הצבא הוא צבא חלש. בית המשפט הוא בית משפט חלש. גורמי קבלת החלטות אלו משדרים לעם ישראל שהוא עם חלש. פסק הדין שניתן היום מחזק את ידי הטרור ומשמח את המחבל שרצח את המשפחה, ופוגע בעוצמה, בחסינות ובכושר העמידה של עם ישראל. בסוף נאלץ להתעורר ולעמוד על נפשנו אך השאלה עוד כמה מקרי רצח צריכים להיות כדי שנבין שאנו נמצאים במלחמה על קיומנו" מסר.
נזכיר כי בעתירה דרשה המשפחה מבג"צ להורות לצה"ל להרוס את בית המחבל באופן מלא, ולא באופן חלקי וזאת לצורך הרתעה עתידית ומניעת פיגועים נוספים. בדיון פנתה מיכל סלומון, אלמנתו של אלעד הי"ד, לשופטים וביקשה כי יורו לכוחות צה"ל להשלים את הריסת בית המחבל.
לאחר הדיון סיפרה מיכל "בסוף הדיון פניתי לשופטים ואמרתי להם, שאנחנו פה מסיבה אחת – צריך לייצר כושר הרתעה כדי למנוע את הפיגוע הבא, לאף אחד אין מושג מה זה להיות משפחה שכולה באמת, מאחורי זה יש חיים שלמים, יש הרבה סבל, יש הרבה החלטות שצריכים לקחת לבד.
ואנחנו פה כדי שהמשפחה הזו, משפחת השכול תסתיים, שלא יצטרפו עוד חברים חדשים. כולי תקווה שבית המשפט יחשוב על הדברים באמת, ויבין שהפקר חיי אדם מתחיל כאן, במניעת ההרתעה". מסרה.
בתמונות: זירת הטבח וביתו 'ההרוס' של המחבל.
צילום: דו"צ
Add comment