חוננו

ביהמ"ש החליט: עצורי חומש לא יורחקו משבי שומרון

לאחר החלטת המשטרה להרחיק את ששת העצורים בעקבות ההרס בחומש מהיישוב שבי שומרון, הגישו המורחקים ערר לביהמ"ש, שקיבלת את עמדתם וביטל את ההרחקה. עורך דינם של המורחקים מסר: "מברך על החלטת בית המשפט שלמעשה ביטל את החלטת המשטרה, לא הייתה לכך שום הצדקה"

היום (ה') קיבל בימ"ש השלום בפתח תקווה את ערר ארגון חוננו והורה על ביטול תנאי ההרחקה של עצורי חומש מהיישוב שבי שומרון. הדיון בעניין התקיים על רקע הרס הישיבה בחומש, שהתרחש ביום ב' על ידי כוחות מג"ב, המינהל האזרחי והמשטרה. בהרס נלקחו מספר תלמידים מהישיבה ורבנים בה למעצר, יחד עם ספר תורה שנשאו.

הערר שהגישו המורחקים באמצעות עו"ד אסף גנון מטעם ארגון חוננו, שטען כי ההרחקה מיותרת כאשר קיים מרחק משמעותי בין היישוב שבי שומרון לחומש, וכי גם רכביהם של המורחקים נלקחו על ידי המינהל האזרחי מסיבה לא ברורה. עוד טען עו"ד גנון כי לא נעברה שום עבירה על ידי העוררים ביישוב שבי שומרון וכי היישוב מהווה את מרכז חייהם, נוסף על כך כי הם הורים במשפחות ברוכות ילדים וצריכים להגיע לעבודתם.

ההרס בחומש. באדיבות ישיבת חומש

עו"ד גנון מסר: "אני מברך על החלטת בית המשפט שלמעשה ביטל את החלטת המשטרה, להרחיק את מרשיי מהיישוב שבי שומרון. זה מה שטענתי לאורך כל הדרך. לא הייתה לכך שום הצדקה ואני מברך על כך".

Add comment

תעקבו אחרינו ברשת