21.10.14
מכשירי הכושר שהציבו כוחות צה"ל ומג"ב בבית המדרש הכבוש של ישיבת עוד יוסף חי ביצהר, הוצאו לפני מספר ימים מבית המדרש, כך עולה מתשובת לשכת שר הביטחון לעו"ד עדי קידר מארגון חוננו שפנה לשר הביטחון בעקבות חילול הישיבה.
לפני כחודש גילו תושבים שנכנסו לבית המדרש כי בבית המדרש הוצבו מכשירי ריצה המשמשים את שוטרי המג"ב. בעקבות כך פנה עו"ד עדי קידר המייצג את הישיבה, במכתב דחוף לשר הביטחון ואלוף הפיקוד, בו דרש להפסיק את חילול הישיבה.
"אנו נמצאים בימים אלו בתקופת הימים הנוראים", כתב עו"ד קידר, "בימים כתיקונם בתקופה זו, בית המדרש היה מלא בתלמידים אשר היו עוסקים בלימוד תורה באמירת סליחות ובתפילות החגים, לא יתכן כי כוחות צה"ל השוהים במקום יחללו את בית המדרש ובמקום הקדושה אשר הייתה שוררת במקום יעסקו בפעילות כושר".
ממכתב תשובה ששלח חיים בלומנבלט, ראש מטה שר הביטחון, עולה כי אכן הוצבו מכשירי כושר בבית במדרש, ובעקבות פנייתו של עו"ד קידר, כמו גם פניות של אישי ציבור אליהם פנה ארגון חוננו, הוחלט בצה"ל להוציא את המכשירים ולהעבירם לחדר האוכל של הישיבה.
אנו מברכים על הוצאת מכשירי הכושר ממתחם בית המדרש, אך מצטערים ששר הביטחון בחר מצד אחד לעשות את המעשה המתבקש הזה, ומצד שני בחר להתפתל בלי להתנצל על החילול החמור של בית המדרש, אנו מצרים על המשך חילול הישיבה בעצם תפיסתה ודורשים מהגורמים הרלוונטיים לבטל מידית את צו התפיסה ולשחרר את הישיבה.
בנוסף, אנשי הישיבה גילו בחג הסוכות כי ציוד רב ששימש לבניית סוכת הישיבה נעלם מהמתחם הישיבה, וכי מלבד דלתות שהושחתו בידי השוטרים, גם רשתות חלונות הכיתות הושחתו בידי שוטרי המג"ב.
יש לציין כי במוצאי שמחת תורה השתתפו מאות תומכים בהקפות שניות שנערכו בסמוך למבנה הישיבה הזמני. בין השאר השתתפו באירוע ראש הישיבה הרב יצחק שפירא, הרב יהושע מרדכי שמידט רב הישוב שבי שומרון, הרב מנחם פליקס מאלון מורה, ד"ר מיכאל בן ארי ואישים נוספים.
בתמונה: מכשירי הכושר בבית המדרש.
Add comment