שוב חלוקת צווי הרחקה מנהליים לצעירים יהודים. אמש במהלך הלילה פשטו כוחות שב"כ ומשטרה על הישוב יצהר ומסרו ארבעה צווי הרחקה מנהליים מיהודה ושומרון לשני קטינים ושני בגירים הלומדים בישיבת "עוד יוסף חי" שבישוב.
שני הקטינים הורחקו מיהודה ושומרון לחצי שנה, אחד מהם למעט ישוב מגוריו בגוש עציון, והבגירים לתקופות של ארבעה ותשעה חודשים. על כל הארבעה נאסר ליצור קשר עם כ-20 איש. הצווים חתומים בידי אלוף פיקוד מרכז רוני נומה ומ"מ מקום אלוף פיקוד העורף תא"ל דדי שמחי.
הצווים יוצאים ללא ראיות או משפט ונסמכים על תקנות לשעת חירום מימי המנדט הבריטי, ונכתב עליהם כי הם יוצאים לאחר שהאלוף שוכנע כי "הדבר נחוץ לשם הבטחת בטחון המדינה, שלומו של הציבור וקיום הסדר הציבורי". על צו פיקוד מרכז נכתב כי הצו יוצא לאחר עיון ב"מידע מודיעיני" המצביע על "מעורבות בפעילות בלתי חוקי ואלימה המסכנת תושבים פלסטינים ורכושם".
אחד המורחקים סיים לפני כחודש תקופת הרחקה של חצי שנה והגיע ללמוד בישיבה, אולם כפי שנעשה בעניינם של צעירים נוספים שסיימו תקופות הרחקה לאחרונה, החליטו בשב"כ להוציא לו צו הרחקה נוסף.
עושה רושם ששר הביטחון התנתק ומאבד קשר לערכים של עצמו, ולא מבין כיצד עובדת מערכת שלטונית מסודרת. אתמול הוא אומר לקציני צה"ל לומר את מה שעל דעתם גם אם הם נוגדים את עמדת השלטון הנבחר, ולמעשה מטיף להפיכה צבאית, והיום הוא מוסיף עוד צווים מנהליים כאילו אין בישראל עוד צורך בראיות, הוכחות ומשפט. מי יעצור את המדרון החלקלק הזה?.
בתמונה: אלוף פיקוד מרכז רוני נומא שחתום על כלל הצוים שמונפקים ביוש.
צילום: פלאש 90.
Add comment