השב”כ סרב לבקשתו של אסיר יהודי להשתתף בחתונת אחותו, זאת למרות שמדובר באסיר חיובי שאמור להשתחרר בתוך פחות משנה. עו”ד חג’בי מחוננו “השב”כ מתעמר בעצורים יהודים ללא סיבה”
השב”כ ושב”ס סירבו לבקשת אסיר יהודי להשתתף בחתונת אחותו שצפוייה להתקיים השבוע, זאת למרות שחוות הדעת עליו חיוביות והוא אמור להשתחרר בחודש מרץ הקרוב. מדובר בבקשה לחופשה מיוחדת ל-12 שעות, זכות אשר מוקנת לאסירים במקרה של חתונת בן משפחה ממדרגה ראשונה. האסיר מרצה עונש מאסר על ארוע תקפית ערבים בכפר חווארה בשומרון.
בסירוב גורמי הביטחון נכתב כי השתתפות האסיר בחתונה עלולה “להוביל להתססת השטח ביו”ש ולתת רוח גבית לפעילות האלימה מצד גבעונים כלפי פלסטינים וכלפי כוחות הביטחון”, לא פחות.
עו”ד אביחי חג’בי מחוננו המייצג את האסיר מסר בתגובה: “שירות הבטחון הכללי ממשיך להתעמר בעצורים יהודים ללא שום סיבה. ברור לכל כי אחרי הפרסומים האחרונים לא ניתן להסתמך על חוות הדעת של החטיבה היהודית בשירות הבטחון הכללי ויש להורות על סגירתה.”
נזכיר כי מדובר באסיר שוועדת השחרורים כבר אישרה את שחרורו המוקדם, אלא שאז הוגשה עתירה על החלטת השחרור והיא נידונה מחדש. בדיון דרשו נציגי השב”כ כי השחרור המוקדם יותנה בקיום פגישה בין האסיר ובין נציג שב”כ.
המתיישב סירב לקיים את הפגישה בטענה כי מדובר בתנאי לא סביר שבא ממקום של השפלה וביזוי, ולאחר סירובו – בוטל שחרורו המוקדם. כאמור, כעת מסרבים השב”כ ושב”ס לשחררו לחופשה חריגה, ל-12 שעות להשתתף בחתונת אחותו, זכות אשר כאמור מוקנת לו מפקודות של שב”ס.





הוסף תגובה