חוננו

"לוחם שפועל מול הטרור צריך לצאת גם חי וגם זכאי"

11.11.14

חקירת השוטרים שירו בצעיר הערבי בכפר כנא, לאחר שזה תקף אותם בסכין, אינה אירוע חריג. שוב ושוב נחקרים שוטרים וחיילים בשל פעולותיהם אל מול אירועי טרור.

אנחנו מנסים בחודשים האחרונים להעלות את מודעות החיילים והשוטרים לזכויותיהם המשפטיות, וזאת נוכח הרדיפה והלחצים שמפעילים ארגונים הגורמים לפגיעה באנשי כוחות הביטחון ובפעילותם אל מול הטרור.

מאז מבצע צוק איתן חילקו פעילי הארגון מעל 10,000 כרטיסי פק"ל משפטי, בהם מוסברות ללוחמים זכויותיהם הבסיסיות מבחינה משפטית, ומופיע מספר המוקד המשפטי של 'חוננו', הפועל 24 שעות ביממה. הכרטיסים אזלו ובחוננו מדפיסים כעת אלפי כרטיסים נוספים לצורך מבצע חלוקה שנצרך במיוחד עקב ההידרדרות הביטחונית החמורה בימים האחרונים.

"מאז שהתחלנו בחלוקה הגיעו אלינו מקרים שונים של חיילים ושוטרי מג"ב שהסתבכו משפטית, אם זה בתחקירים, חקירות ואף כתבי אישום, רק בשבוע האחרון טיפלנו בשני חיילים שנעצרו ושוחררו ב"ה בעקבות התערבות עורכי הדין של הארגון".

בהקשר לאירוע בכפר כנא אנו מזכירים את לוחם יחידת הימ"מ של המשטרה, צ'רלי שלוש הי"ד, שנרצח לפני כ-25 שנה בעת שניסה לנטרל מחבל ערבי חמוש בסכין שרצח יהודים בשכונת בקעה בירושלים. שלוש פעל על פי הוראות הפתיחה באש המחמירות, ירה באויר ולאחר מכן ברגליו של המחבל, אך זה התקדם, דקר ורצח אותו.

"לא סתם טבעו חיילים בחברון את הסיסמה "עדיף עו"ד גרוע מחזן טוב", אומר מנכ"ל הארגון שמואל מידד. "אנחנו מספקים כמובן עורכי דין טובים ב"ה, אבל צריך להבין שהחיילים נמצאים בסיטואציות בהן ישנה סכנת חיים מידית, ואנחנו כאן כדי שהם לא יהססו לפני שהם פוגעים במחבלים ובפורעים ערבים הבאים לפגוע בהם ובכולנו. המטרה שלנו היא שכל חייל בסיטואציות דומות יצא גם חי וגם זכאי".

בתמונות: פעילי ארגון מחלקים כרטיסים בצוק איתן, ארבעת חיילי הלביא שטופלו ע"י הארגון ושוחררו ללא אישום.

2 3

parallax

Add comment

תעקבו אחרינו ברשת