חוננו

מאמן יחידות צה"ל שניסה להרגיע אירוע בנקודת חיכוך נעצר

במהלך השבת האחרונה (02/02/08) התפתחו עימותים בין עשרות ערבים מהכפר יאסוף לבין תושבים מהישוב כפר תפוח שבשומרון, התושבים ביקשו להדוף את הערבים לאחר שהתקרבו למעיין הסמוך לישוב, כוחות צבא ומשטרה שהגיעו למקום הפרידו בין הצדדים והשוטרים עצרו אב ובנו המתגוררים בישוב, ולמחרת הובאו השניים לדיון בבית משפט השלום בפתח תקווה

מיד עם הגעתו של האב לתחנת המשטרה, התברר כי מדובר במי שאימן שנים רבות יחידות חי"ר של צה"ל, ורק לאחרונה אימן כוחות לקראת הכניסה לרצועת עזה במבצע 'צוק איתן'.

הוא מסר בחקירתו כי עודכן על אירוע המתרחש בין נערים לערבים, ירד למקום וביקש מהנערים לחזור לכיוון הישוב כדי לא ליפול למלכודת שטמנו עשרות הערבים, שהיו חמושים באלות, מעדויות התושבים, חלק מהחיילים בשטח אף הכירו אותו כמי שאימן אותם, למרות זאת קבעה השופטת ניצה מימון שעשוע כי מעצרו יוארך ביממה ואז הוא ישוחרר.

במהלך הלילה שבין ראשון לשני עצרו שוטרים תושב נוסף כבן 30, ולאחר דין ודברים עם חוקרי משטרת אריאל, נמסר לעו"ד עדי קידר כי הוא ישוחרר יחד עם האב שנעצר בשבת, בתנאי שיורחקו השניים מהנקודה בה אירע העימות, ואכן השניים שוחררו לקראת כניסת צום תשעה באב.

עו"ד עדי קידר מארגון חוננו מסר בתגובה: "המשטרה חוזרת מהר מאוד להתנהלותה השערורייתית, שעה שבארוע בטחוני בו תוקפים עשרות ערבים את הישוב, מחליטה דווקא לעצור קצין צה"ל בעל עבר ונסיון צבאי עשיר קצין צה"ל בעל עבר ונסיון צבאי עשיר שמנסה להרגיע את הארוע".

בתמונה: ערבים מכים חיילים באיזור חיכוך, צילום:Flash90

Flash90

 

 

parallax

Add comment

תעקבו אחרינו ברשת