לאחר למעלה משבועיים של חקירות במתקן השב"כ קישון, שוחרר בשבוע שעבר צעיר בן 18 הלומד בעדי עד ומתגורר ביד בנימין. חוקרי השב"כ, אשר התעללו בו בצורה קשה, לא הצליחו להציג ראיות הקושרות אותו לאירוע "תג מחיר" בגינו נחקר, והוא שוחרר למעצר בית המסתיים היום.
אולם נראה כי בשב"כ החליטו לבצע "תג מחיר" על כשלונם בחקירה. הבוקר (א') הגיעו לביתו בלשי משטרה אשר עיכבו אותו והובילו אותו למתקן השב"כ בפתח תקווה. הצעיר הוכנס לחדר בו נכחו "אהוד" ו"מיימון", שניים מחוקרי השב"כ אשר חקרו אותו ממושכות. השניים ערכו לו שיחת איומים ובסיומה הציגו בפניו צו הרחקה מנהלי חתום בידי אלוף פיקוד מרכז ניצן אלון, אשר מורה על הרחקתו משטחי יהודה ושומרון לתקופה של שנה. "הם ישבו מולי ואמרו לי שאני הולך לקבל "מתנה", ושלכל דבר יש מחיר", סיפר הצעיר שהורחק. "הם איימו ש"לא ירדנו ממך", ואז הביאו לי את הצו ושחררו אותי".
מקורביו של הצעיר מדגישים כי מדובר בנקמה של השב"כ על תבוסתו בנסיון ההפללה של הבחור. "הוא נחקר על אירוע שהתרחש בצפון לפני כחצי שנה, ועכשיו פתאום מסוכן שהוא יהיה ביהודה ושומרון? חוקרי השב"כ מתנהגים כמו אחרוני העבריינים, אבל ב"ה הרוח של צעירי הגבעות תנצח את אבדן הדרך של הממסד".
מארגון חוננו המלווה את הצעיר נמסר בתגובה: "הוצאת צו ההרחקה המנהלי כצעד ענישה נקמני כנגד צעיר אשר לא הוצגו נגדו ראיות, מלמדת על הליך הוצאת הצווים המנהליים כולו. לצערינו המערכת משדרת כי נמאס לה להתנהל בהליכים דמוקרטיים, ומתנכלת בכל דרך לצעירי הגבעות תוך רמיסת זכויותיהם כיהודים".
קרדיט תמונה: הקול היהודי.
Add comment