לפני שש שנים תקף ערבי בחור חרדי בירושלים ושבר את משקפיו. התוקף נעצר ונידון לריצוי שעות לתועלת הציבור. כעת מגיש נגדו ארגון חוננו תביעה בסך 130,000 ₪. עו”ד חיים בלייכר מחוננו: “אנו עושים מאמצים רבים כדי לגבות מחיר מפורעים אסלאמיים שמנסים להטיל חתיתם על יהודים בעיר הבירה”
עו”ד חיים בלייכר מארגון חוננו הגיש תביעה אזרחית בסך 130,000 ₪ נגד ערבי אשר תקף בחור חרדי בירושלים בשנת 2019 ושבר את משקפיו. התוקף נעצר ונידון לפני כשנה לריצוי של 100 שעות לתועלת הציבור ותשלום קנס בסך 750 ₪. לאחר הרשעתו של התוקף הוגשה נגדו התביעה האזרחית.
בכתב התביעה שהגיש מתאר עו”ד בלייכר את האירוע: “התובע צעד יחד עם חברו ברחוב מעלות עיר דוד בירושלים משכונת סילוואן לכיוון הכותל המערבי. בשלב מסוים וללא כל סיבה אדם מהקבוצה דחף את חברו שבתגובה התקדם יחד עם התובע לכניסה לעיר דוד כדי לקבל הגנה מהמאבטחים ולהזעיק את המשטרה. הנתבע, שהיה חלק מקבוצת האנשים נראה מצטרף לאירוע כאשר התקרב בצורה מאיימת לתובע ולחברו, ואיים על התובע בתנועות ידיים. הנאשם פתח בריצה לעבר התובע הסתער עליו ופגע בו בבעיטה בבטנו תוך כדי קפיצה באוויר. לאחר מכן, אדם אחר מהקבוצה פגע אף הוא בתובע בפניו ושבר את משקפיו”, תיאר בלייכר.
עו”ד בלייכר מסר: “אנו עושים מאמצים רבים כדי לגבות מחיר מפורעים אסלאמיים שמנסים להטיל חתיתם על יהודים בעיר הבירה. מדובר כאן במקרה של תקיפת יהודים קשה ואלימה ביותר. התיק בתחילה נסגר בשל כך שלא נמצאו הפורעים אך לאחר ערר ומאבק נמצא אחד הפורעים והוגש נגדו כתב אישום. מסיבה לא ברורה כתב האישום לא הכיל בתוך את המניע האנטישמי של הפורע וההליך הסתיים בעונש מגוחך. עתה אנו פועלים במשור האזרחי באמצעות תביעת נזיקין כדי לפצות את הנפגע ובכך גם להביא להרתעה של פורעים פוטנציאליים, סיימנו לשתוק”.





הוסף תגובה