11.12.16
בני הזוג נעצרו לפני כשבועיים לאחר שנטען שערכו סיבוב שערים סביב שערי הר הבית והתווכחו עם שוטרים, אשר טענו כי השניים סירבו להציג תעודות זהות. לאחר החקירה בתחנת מרחב דוד הוחלט לעצור את המתלוננים למעצר לילה, אולם בניגוד לדין והנהלים לא הועברו בני הזוג לבית מעצר מוסדר, אלא הושארו לישון בתחנה.
על פי התלונה, האשה הושארה לישון בלילה על ספסל במסדרון במפלג החקירות, מסדרון פתוח לעוברים ושבים, גברים כנשים, וכך נאלצה להעביר את הלילה באופן משפיל, ללא חימום נאות, מיטה ושמיכה, ובעקבות כך היתה חולה מספר ימים ונעדרה מהעבודה.
בעלה אף הוכרח להעביר את הלילה בחצר פתוחה בתחנת המשטרה, בקור הירושלמי וללא מיטה ושמיכה. למחרת יש לציין, שוחררו השניים ללא תנאי לאחר שבית המשפט דחה את בקשת המשטרה להרחיקם ל-15 יום מאזור הר הבית.
"השארת אדם למעצר לילה בתחנת משטרה מהווה פגיעה בזכויות", כתב בתלונה עו"ד מנשה יאדו מהארגון ואף ציטט החלטה של בית המשפט בנושא במקרה דומה.
"אולם השארת אדם לישון בחצר פתוחה כל הלילה בלי שמיכה בקור הירושלים של 5 מעלות זאת כבר התעללות לשמה! מדובר בסדיזם שהופעל כלפי מרשי תוך שימוש בכוח המשרה", הוסיף עו"ד יאדו.
בכוונתנו להגיש בנוסף לתלונה גם תביעה אזרחית כנגד המשטרה, לא נוכל להשלים עם פגיעה כה חמורה בזכויות בסיסיות של עצורים. לצערנו נראה כי ישנה מגמה מצד המשטרה להתעמר בעצורים שמבקשים להתפלל בהר הבית.
בתמונה: שוטרים אוזקים ועוצרים דר רחוב.
צילום: נתי שוחט- פלאש 90.
Add comment