שופט בית משפט השלום בירושלים דוד שאול גבאי ריכטר, הורה על שחרורו ללא תנאי של תושב גבעת הבלאדים בכוכב השחר תוך שהוא מותח ביקורת על המשטרה.
התושב, נשוי ואב לשני ילדים, נעצר בפשיטת משטרה על הגבעה במהלכה נעצרו כעשרה תושבים. רובם שוחררו בתחנת המשטרה, עו"ד רחביה פילץ המייצג את התושב מטעם הארגון טען בדיון כי הצו לא חל על תושבי המקום, אולם השופט גבאי ריכטר נמנע מלהתייחס לטענה וקבע כי עוד בטרם עולה שאלת הכלת הצו על התושבים, הרי שהצו שהוגש אינו קריא ולא ברור האם הוא חל על גבעת הבלאדים, ולכן הוא מורה על שחרורו של התושב ללא תנאי.
"הצו שסומן איננו קריא והסימונים שסומנו בו הן במפה והן בצילום האווירי כלל אינם ברורים, ולי אין שום ידיעה מהי גבעת הבלאדים ומהי גבולותיה, ומדוע נטען כי הצו מתייחס לאותה גבעה", כתב השופט. "שאלות אלו נותרו פתוחות באין מענה, ובנסיבות אלו לא מצאתי כי קיים חשד סביר נגד המשיב ומשכך לא אוכל להעתר לבקשה לא מראשיתה ולא אחריתה" .
בכוונתנו להגיש תביעה אזרחית כנגד המשטרה על מעצר שווא.
עו"ד רחביה פילץ מסר בתגובה: "חבל שבימים טרופים אלו שהסכינאות והרציחות של הטרור הערבי הם מעשים שבכל יום, המשטרה נוקטת במעצרים בלתי חוקיים, ומתנכלת באופן שיטתי לתושבי המקום על אף שהם מתגוררים במקום בצורה חוקית".
בתמונה: החלטת השופט.
Add comment